Finnish (Suomi)Svenska (Sverige)English (United Kingdom)
I kunniga händer böjs ädelmetaller till fantasifulla former

dscn4239pEtt specialbeställt smycke är unikt och personligt, som ingen annan har. Ett unikt smycke har således en alldeles speciell betydelse som en gåva - och som en gest.

Hos GL-Koru kan kunden själv designa och låta tillverka ett helt eget unikt smycke. Vi tillverkar smycken helt utgående från kundens egna idéer eller kundens idé kan vara utgångsläget för designen. Kunden får hjälp av guldsmeden i designen av smycket. Ofta behövs guldsmeden just för att ta ställning till olika tekniska lösningar, så att smycket förutom att det är vackert även blir hållbart och praktiskt. De hundratals modeller som finns färdiga i vår affär är även utmärkt hjälp och stöd.

dscn3746pVi köper skräpguld av våra kunder, t.ex söndriga ringar, örhängen, kedjor etc., som vi kan använda för att tillverka det smycke kunden beställt. Även kundens egna ädel- och smyckesstenar eller pärlor kan användas för att tillverka beställningsarbetet.

För smycken som tillverkas som beställningsarbete, kan kunden själv påverka priset på smycket genom val av ädelstenar, då stenarnas antal, storlek och kvalitet har stor inverkan på priset på det slutliga smycket. Vi på GL-Koru hjälper kunden att välja de lämpligaste alternativ med tanke på kundens önskemål och stil.

dscn7199p Utöver den traditionella runda briljantslipade diamanten finns det en hel del andra slipningar t.ex oval-, rätvinklig, hjärformad, fyrkantig Princess-slipning eller droppformad slipning, som kan användas för att ytterligare förhöja till exempel formen eller budskapet i smycket. Utöver den "färglösa" diamanten finns det dessutom olikfärgade diamanter. Användingen av dessa diamanter har klart ökat under de senaste åren. Det lönar sig att komma och diskutera de olika ädelstenarna och slipmetoderna närmare med guldsmeden på plats i affären.

Ett smycke är mer än bara en traditionell ring, berlock eller kedja... Vi tillverkar som beställningsarbete även olika smycken som härrör sig till en hobby eller ett emblem, miniatyrverktyg, logon, vapen eller personliga bruksföremål bara för att nämna några slag av smycken.

GL-koru presentkort är en utmärkt gåva.

 

GL-Koru i Facebook