Finnish (Suomi)Svenska (Sverige)English (United Kingdom)
Korujen muutostyöt
Ennen
muutostyota
Muutostyon
jalkeen

Joskus korut rikkoutuvat tai kuluvat korjauskelvottomiksi tai ne voivat aikojen kuluessa jäädä vanhanaikaisiksi. Parittomalla korvakorulla on myös harvoin käyttöä. Usein tällaiset vanhat korut jäävat unohduksiin laatikoiden pohjalle. Tämä on valitettavaa, sillä usein vanhoissa koruissa on timantteja tai muita jalokiviä, jotka voidaan hyvin kierrättää.

Myös kultakorujen kulta on käyttökelpoista kierrätettavää materiaalia ja sitä voidaan myös hyvin käyttää maksuvälineenä. Esimerkiksi vanhassa kultasormuksessa olevat timantit käytetään hyväksi vaikkapa titaanisen timanttisormuksen tekemisessä ja jäljelle jäänyt sormuskulta hyvitetään asiakkaalle.

Muutostyöt voidaan jakaa kahteen pääryhmaan, joista ensimmaiseen kuuluvat ne työt joissa asiakkaan koru käytetään sellaisenaan hyväksi (esimerkiksi asiakkaan valmiiseen sormusrunkoon upotetaan kivi tai kiviä). Joskus korulla on suuri tunnearvo, mutta ei käyttöarvoa. Silloin korua voidaan muokata niin, että sitä tulee jälleen käyttökoru. Joskus tämä voidaan tehdä jopa alkuperäistä korua muuttamatta. Toiseen ryhmään kuuluvat ne työt, joissa asiakkaan koru(t) sulatetaan ja niiden kulta ja mahdollisesti kivet käytetään hyväksi kokonaan uuden korun tekemisessä. Tässä tapauksessa mahdollisuudet ovat rajattomat; sormuksesta voidaan tehdä vaikkapa korvakorut, riipus tai rintakoru.

 

GL-Koru Facebookissa