Finnish (Suomi)Svenska (Sverige)English (United Kingdom)
Kihlasormukset ja vihkisormukset

Laadukkaimmat sormukset tehdään perinteisesti käsityönä

Liikkeessämme on laaja valikoima valmiita, omassa verstaassa käsityönä valmistettuja kihla- ja vihkisormusmalleja. Mallistostamme löytyy sekä perinteisiä malleja että ainutlaatuisia design -malleja, jotka on suunniteltu ja valmistettu huolella korkealuokkaisista raaka-aineista.

 

Ikimuistoinen hetki – ikimuistoinen koru

kihlat1Kihla- ja vihkisormukset ovat ainutlaatuisten hetkien ja suurten tunteiden symboleja ja siksi monet asiakkaamme haluavat, että sormukset suunnitellaan ja valmistetaan juuri heille. Arvostammekin asiakkaidemme omia mieltymyksiä, persoonallisuutta ja toiveita ja tarjoamme tietotaitomme, suunnittelun, materiaalien ja työnlaadun osalta niiden toteuttamiseksi.

Jos asiakkaallamme ei ole tarkkaa mielikuvaa haluamastaan sormuksesta, valmiista malleistamme on helppoa saada ideoita ja vinkkeja, joiden avulla on helpompi lähteä luonnostamaan omaa sormusta. Hyvä sormus syntyy asiakkaan ja kultasepän vuoropuhelun tuloksena usein helpommin kuin asiakas alunperin luulikaan.

kihlat2Kihla- ja vihkisormusta pidetään yleensä aina sormessa. Harvoin kuitenkin tullaan ajatelleeksi, kuinka kovaan rasitukseen sormus joutuu päivittäisessä käytössä. Vaikka kihla- ja vihkisormukset ovat koruja, niitä pitäisi ajatella käyttöesineinä. Tämä seikka on hyvä ottaa suunnittelun pohjaksi, jotta sormukset olisivat mukavat käytössä ja ne pysyisivat ehjinä ja kauniina pitkälle tulevaisuuteen.

Suosittelemme kihla- ja vihkisormusten jalokiveksi vain ja ainoastaan timanttia, sillä se on ainoa jalokivi joka kestää ja pysyy kauniina vuodesta toiseen. Esimerkiksi usein kysytyt safiiri ja rubiini naarmuuntuvat melko nopeasti ja menettävät loistonsa. Väritön timantti on myös tyylillisesti varma valinta, sillä neutraalina se sopii aina yhteen kaikkien asusteiden ja muiden korujen kanssa. Jos asiakas ehdottomasti haluaa kihla- tai vihkisormukseensa värikiven, on värillinen timantti ehdottomasti paras vaihtoehto.

kihlat3Onnistuneimmat kihlat ja vihkisormukset valmistetaan mittatilaustyönä asiakkaalle juuri oikean kokoiseksi. Usein näkee tehdasvalmisteisia "yhdenkoon" kihla- tai vihkisormuksia, joiden kokoa on jo sormusta ostettaessa jouduttu muuttamaan hyvinkin paljon. Näin alunperin pyöreä sormus on muuttunut soikeaksi ja epämukavaksi käyttää. Lisäksi suuret koon muutokset ovat kivellisissä sormuksissa vaarallisia, sillä sormuksen rungon taivuttaminen vahingoittaa helposti kivien istutusta. Tällöin on vaarana että kivet joko rikkoutuvat tai irtoavat sormuksesta hyvin helposti.

Hyvin suunniteltu ja huolella valmistettu kihla- tai vihkisormus on paitsi kaunis ja kestävä myös mukava ja käytännöllinen. Meille tulee usein asiakkaita, jotka ovat tyytymättömiä sarjavalmisteisten sormusten laatuun tai havainneet ne epäkäytännöllisiksi ja epämukaviksi käyttää.

kihlat4Suosittelemme käyntiä liikkeeseemme, jossa voitte ajan kanssa tutustua erilaisiin malleihin ja ratkaisuihin (esim. erilaisiin timanttien hiontamuotoihin: briljantti, ovaali, nelikulmainen, suorakaide, pisaranmuotoinen, sydämenmuotoinen jne.). Kultasepän kanssa voitte suunnitella sellaiset kihla ja/tai vihkisormukset, että ne tekevät oikeutta tärkeälle ja suurelle tapahtumalle.

Lisää timanttitietoutta osoitteesta http://www.timantit.com.

Hyvä suunnittelu ja toteutus mahdollistavat sen, etta kihla- ja vihkisormus muodostavat yhdessä kauniin ja kestävän kokonaisuuden. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jo kihlasormusta suunitellessa otetaan huomioon mahdollinen tuleva vihkisormus. Autamme asiakastamme myös valitsemaan vihkisormuksen kanssa tyylillisesti yhteensopivan huomenlahjan, esimerkiksi korvakorut, riipuksen tai rannekorun.

Monille asiakkaillemme on tullut iloisena yllätyksenä ettei mittatilaustyönä valmistettu uniikkikoru välttämättä ole sen kalliimpi kuin sarjavalmisteinen tehdaskoru.

Huomenlahja

Huomenlahjan antamisella on pitkät perinteet. Aikoina jolloin avioliitto oli kaupankäyntiä ja vaimo oli taloudellisesti täysin riippuvainen miehestään, huomenlahjalla pyrittiin turvaamaan vaimon taloudellinen asema aviomiehen kuollessa. Huomenlahjan antaminen oli jopa laissa säädetty.

Nykyään huomenlahjan antaminen on kaunis perinne, jolla muistetaan aviopuolisoa ensimmaisenä yhteisena aamuna. Huomenlahjan voi myös antaa häiden jälkeisenä huomionosoituksena aviomiehelle.

 

GL-Koru Facebookissa